fredag 3. juni 2011

Kommunevalgkampen er i gang!

Tirsdag denne uken var det offisielt avspark for valgkampen til Oslo Arbeiderparti. Valgkampen før kommunevalget 12. september er dermed godt i gang. I hovedstaden er optimismen og ambisjonene store og ifølge Statsminister Jens Stoltenberg er seieren innen rekkevidde.

I sitt innlegg til Velferdskonferansen tidligere i år understreket Partisekretær Raymond Johansen at et av hovedgrunnlagene for høstens valgkamp er den norske, solidariske samfunnsmodellen. Arbeiderpartiets hovedsaker i valgkampen er arbeid, helse og eldreomsorg. På alle disse områdene har regjeringen gjort mye, men, som Johansen påpeker, den solidariske velferdsmodellen er ikke fullført.

Det er fremdeles en lang vei å gå før vi har en fullverdig eldreomsorg med kapasitet til å møte den kommende eldrebølgen, og det er fremdeles en stund til vi helt slipper helsekøer.

For å nå disse målene trenger vi en langsiktig politikk som skaper god nok kapasitet til å hjelpe alle som har behov for det, ikke skattelette, privatisering og kortsiktige profittutsikter.

Som finansministeren sa under sitt Londonbesøk: vi trenger videre investering i mennesker, en satsning på utdannelse og trening så alle får en plass i arbeidslivet og kan bidra til å føre Norge videre.

Ferske meningsmålinger gjennomført for NRK slår fast at Arbeiderpartiet fremdeles er Norges største parti med 30,6 prosent av stemmene mot Høyres 28,9 prosent. Målingen viser i tillegg en sterk nedgang for FRP som har falt til 13,6 prosent, nesten 4 prosentpoeng under resultatet fra kommunevalget i 2007.

Dette valget blir helt spesielt med tanke på den nye prøveordningen som går ut på at 16-åringer i 20 norske kommuner vil få stemmerett ved høstens valg. I den sammenheng lover det også godt at Arbeiderpartiet nylig er blitt kåret til Norges ungdomsparti med høyeste oppslutning i aldersgruppen under 25 år, med hele 32,5 prosent mot høyres 16,6 prosent.

At det er viktig å få med ungdommen er noe AUF har merket seg og som vanlig tar ungdomspartiet aktivt del i valgkampen. I år har AUF en egen buss som turnerer fra nord til sør, fra Hammerfest til Lindesnes, for å drive valgkamp og verve nye medlemmer til partiet.

Som Johansen har påpekt, så er det først og fremst i kommunene folk bor, ikke i staten. Derfor er kommunevalget så viktig. Regjeringen har øket bevilgningen til kommunene, men det er kommunene og lokalpolitikerne som i stor grad bestemmer hva midlene skal brukes til og hva slags politikk som følges, la oss sørge for at det blir Arbeiderpartipolitikk!

I år er det 417 valg som skal vinnes - god valgkamp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar